Buradasın
Karabugday unu ile ne çorbası yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karabuğday çorbası tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı karabuğday 2
- 1 adet kuru soğan 2
- 2 diş sarımsak 2
- 1 çorba kaşığı domates salçası 2
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2
- 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz) 2
Yapılışı:
- Karabuğdayı yarı kıvamda haşlayın 2.
- Derin tencereye zeytinyağını alın, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayın 2.
- Kokusu çıktığında domates salçasını ekleyin 2.
- Yarı pişmiş karabuğdayı ekleyin, üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakın (varsa et suyu tercih edebilirsiniz) 2.
- Karabuğday yeterince yumuşak kıvama geldiğinde çorba hazır demektir 2.
Yoğurt çorbası tarifi:
Malzemeler:
- 6 yemek kaşığı karabuğday 34
- 2 su bardağı yoğurt 34
- 2 yemek kaşığı un 34
- 1 adet yumurta 34
- 5 su bardağı tavuk suyu 34
- Tuz, karabiber, toz nane 3
Yapılışı:
- Karabuğdayları yumuşayana kadar haşlayın 3.
- Suyunu süzüp kenara alın 3.
- Çorba tenceresine tavuk suyunuzu koyup kaynatın 3.
- Ayrı bir kapta, yoğurt, un ve yumurtayı, bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın 3.
- Çorbadan bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlıca karıştırarak çırpın 3.
- Yoğurtlu karışımı ve karabuğdayları, tencereye ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın 3.
- Tuzunu, karabiberini ve toz nanesini koyup tekrar kaynatın 3.
- Dilerseniz içine toz nane koymak yerine üzerine yağ yakarak da nane dökebilirsiniz 3.
- Sıcak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: