• Buradasın

    Karabugday unu ile ne çorbası yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karabuğday unu ile karabuğday çorbası ve yoğurt çorbası yapılabilir 23.
    Karabuğday çorbası tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı karabuğday 2
    • 1 adet kuru soğan 2
    • 2 diş sarımsak 2
    • 1 çorba kaşığı domates salçası 2
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2
    • 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz) 2
    Yapılışı:
    1. Karabuğdayı yarı kıvamda haşlayın 2.
    2. Derin tencereye zeytinyağını alın, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayın 2.
    3. Kokusu çıktığında domates salçasını ekleyin 2.
    4. Yarı pişmiş karabuğdayı ekleyin, üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakın (varsa et suyu tercih edebilirsiniz) 2.
    5. Karabuğday yeterince yumuşak kıvama geldiğinde çorba hazır demektir 2.
    Yoğurt çorbası tarifi:
    Malzemeler:
    • 6 yemek kaşığı karabuğday 34
    • 2 su bardağı yoğurt 34
    • 2 yemek kaşığı un 34
    • 1 adet yumurta 34
    • 5 su bardağı tavuk suyu 34
    • Tuz, karabiber, toz nane 3
    Yapılışı:
    1. Karabuğdayları yumuşayana kadar haşlayın 3.
    2. Suyunu süzüp kenara alın 3.
    3. Çorba tenceresine tavuk suyunuzu koyup kaynatın 3.
    4. Ayrı bir kapta, yoğurt, un ve yumurtayı, bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın 3.
    5. Çorbadan bir kepçe yardımı ile azar azar kaynamış sudan alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin ve karışımı hızlıca karıştırarak çırpın 3.
    6. Yoğurtlu karışımı ve karabuğdayları, tencereye ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın 3.
    7. Tuzunu, karabiberini ve toz nanesini koyup tekrar kaynatın 3.
    8. Dilerseniz içine toz nane koymak yerine üzerine yağ yakarak da nane dökebilirsiniz 3.
    9. Sıcak servis yapın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karabugday unu yerine kavrulmuş un kullanılır mı?

    Karabuğday unu yerine kavrulmuş un kullanılabilir, ancak bu durum tarife ve kişisel tercihlere bağlıdır. Genellikle karabuğday unu kavrulmadan kullanılır, çünkü kavurma işlemi unun besin değerlerini azaltabilir.

    Karabuğdayı çorbaya nasıl eklenir?

    Karabuğday çorbaya eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Karabuğday Yıkama: Karabuğdayı yıkayıp süzün. 2. Sıcak Su Ekleme: Karabuğday ve yulafı sıcak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Salça ve Domates Rendesi: Bir kase içinde domates rendesi ve biber salçasını az suyla açarak çorbaya ekleyin. 4. Pişirme: Çorbayı biraz daha pişirip nane ve tuz ekleyerek servis edin. Alternatif olarak, karabuğdayı yarı kıvamda haşlayarak da çorbaya ekleyebilirsiniz.

    En lezzetli un çorbası hangi undan yapılır?

    En lezzetli un çorbası, beyaz un kullanılarak yapılır.

    Glutensız çiğ karabugday unu ile neler yapılır?

    Glutensiz çiğ karabuğday unu ile birçok sağlıklı ve lezzetli tarif yapılabilir. İşte bazı öneriler: 1. Karabuğday Ekmeği: 2 su bardağı karabuğday unu, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı suyu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edip fırında pişirebilirsiniz. 2. Karabuğday Pankeki: 1 su bardağı karabuğday unu, 1 su bardağı badem sütü, 1 yumurta (veganlar için 1 yemek kaşığı chia tohumu ve 3 yemek kaşığı su), 1 tatlı kaşığı bal veya hurma özü ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırarak tavada küçük daireler şeklinde pişirebilirsiniz. 3. Karabuğday Unlu Pizza: 1,5 su bardağı karabuğday unu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı suyu karıştırıp hamuru açarak üzerine domates sosu ve sevdiğiniz malzemeleri ekleyip fırında pişirebilirsiniz. 4. Karabuğday Kurabiyesi: 1 su bardağı karabuğday unu, 1/2 su bardağı hindistancevizi yağı, 1/4 su bardağı bal veya hurma şurubu ve 1 çay kaşığı vanilya özütünü karıştırarak küçük toplar yapıp fırında pişirebilirsiniz. 5. Karabuğday Krep: 1 su bardağı karabuğday unu, 2 yumurta, 1 su bardağı süt (isteğe bağlı badem sütü), 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzu çırparak tavada ince bir tabaka halinde döküp pişirebilirsiniz.