Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tifolu hastaların yememesi gereken gıdalar şunlardır:
- Çiğ sebzeler ve meyveler: Bakteriyel enfeksiyonların yayılmasına zemin hazırlayabilir 1.
- Deniz ürünleri: Çiğ veya az pişirilmiş deniz ürünleri tifo bakterilerini barındırabilir 1.
- Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri: Sindirim sistemini zorlayabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir 12.
- Yağlı ve baharatlı yiyecekler: Sindirim sistemini rahatsız edebilir 1.
- Şekerli ve işlenmiş gıdalar: İltihaplanmayı artırabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir 1.
- Alkol: Sindirim sistemini olumsuz etkileyerek hastalığın seyrini hızlandırabilir 1.
Tifo hastaları, doktorlarının önerdiği diyete uymalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: