Buradasın
Koroner hastalığı olanlar ne yememeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koroner kalp hastalığı olan kişilerin tüketmemesi veya sınırlandırması gereken bazı gıdalar şunlardır:
- İşlenmiş et ürünleri: Salam, sosis, sucuk 3.
- Şekerli içecekler ve hazır meyve suları 3.
- Beyaz ekmek, hamur işleri ve pirinç gibi rafine karbonhidratlar 3.
- Paketli atıştırmalıklar, cipsler ve bisküviler 3.
- Tereyağı, kuyruk yağı gibi doymuş yağlar 3.
- Kızartmalar ve trans yağ içeren margarinler 3.
- Aşırı tuz 23.
Koroner kalp hastaları, bir diyetisyenle görüşerek kendi ihtiyaçlarına uygun sağlıklı bir beslenme tarzı geliştirmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: