Toblerone pasta yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: Kek için: 1 adet kakaolu pandispanya, 480 gr taze kayısı, kabukları soyulup 4-6 parçaya bölünmüş. Krema için: 500 ml krema, 2 paket krema sertleştirici, 120 gr bademli beyaz Toblerone çikolata (rendelenmiş), 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi. Süsleme için: 2-3 yemek kaşığı süt, hindistan cevizi, çikolata (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Pandispanyanın bir katının üzerine kayısı reçeli sürün, diğer katı üzerine kapatın ve üst kata da kayısı reçeli sürün. 2. Soyup doğradığınız kayısılardan 4 tanesini üst süsleme için ayırın, kalan kayısıları reçel sürdüğünüz pandispanyanın üzerine dizin. 3. 500 ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın, rendelediğiniz çikolatayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. 4. Kremayı dizdiğiniz kayısıların üzerine düzgünce yayın. 5. Pastanın yan taraflarını süt ile ıslatıp hindistan cevizi ile süsleyin. 6. Pastanın üst kısmını da kayısı ve çikolatalar ile süsleyin. 7. Buzdolabında bekletip servis yapın. Ayrıca, Toblerone pastası yapmak için Pinterest gibi platformlarda da çeşitli tarifler bulunmaktadır.