Beyaz çayın en iyisi olarak kabul edilebilecek birkaç çeşit şunlardır: 1. Silver Needle (Yin Zhen): Çin'de yetişen en değerli beyaz çay olarak bilinir ve sadece baharın başlangıcında tomurcuklar toplanarak elde edilir. 2. Imperial White: Çin'in Fujian bölgesinde yetişen, tam gövdeli, tütsülü ve uzun süren bir tada sahip değerli bir çaydır. 3. Bai Mu Dan: Beyaz çay severler arasında en yaygın tercih edilen türdür, tomurcuklarla birlikte genç yapraklar da kullanılır ve daha zengin bir tadı vardır. 4. Shou Mei: Daha olgun yapraklardan üretilir ve beyaz çay çeşitleri arasında daha güçlü bir lezzete sahiptir. Beyaz çayın kalitesi, üretildiği bölge, işlenme teknikleri ve kullanılan yaprakların türüne göre de değişebilir.