Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ofçay Arhavi çayını demlemek için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Temiz su kullanın: Arıtılmış su tercih edilmelidir 14.
- Demlik seçimi: Porselen demlik kullanılması çayın aromasını artırır 14.
- Su ısıtma: Suyu çaydanlıkta kaynattıktan sonra, içi boş demliği çaydanlığın üzerine koyarak ısıtın 1.
- Su dökme: Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve suyun fokurdaması tamamen bittiğinde demliğe dökün 1.
- Çay miktarı: Her bardak için bir tatlı kaşığı çay ekleyin ve bir kaşık da demlik hakkı ekleyin 2.
- Demleme: Kısık ateşte 15 dakika demleyin 12.
- Servis: Demlediğiniz çayı yarım saat içinde tüketmeniz önerilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: