Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ofçay Arhavi çayının nasıl demlendiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak siyah çay demleme yöntemi şu şekildedir:
- Su seçimi: Kireçli musluk suyu yerine temiz içme suyu kullanılması önerilir 5.
- Demlik seçimi: Demliğin malzemesi damak tadına bağlıdır 5.
- Su ve çay oranı: Kişi başı bir tatlı kaşığı çay ve aynı oranda su kullanılabilir 5.
- Demleme: Su kaynadıktan sonra demliğe önce su eklenir, ardından sıcak suyun üzerine çay dökülür ve demlenmesi beklenir 3. Demin oturması için yaklaşık 15 dakika yeterlidir 35.
- Kapatma: Demlenirken çayın kapağı kapalı tutulmalıdır 5.
Ofçay'ın farklı çay çeşitleri için özel demleme talimatları bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: