Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz çayının daha iyi kabul edilmesinin birkaç nedeni vardır:
- İklim ve coğrafi koşullar 15. Karadeniz’in yüksek nem oranı, bol yağış ve yumuşak eğimli arazisi, çayın kaliteli ve aromatik olmasını sağlar 15.
- Toprak yapısı 15. Humusça zengin ve asidik topraklara sahip olan bölge, çay yapraklarının zengin bir aroma kazanmasına imkan tanır 15.
- Doğal üretim 4. Doğu Karadeniz’de çay bahçelerine yağan kar, bitkinin üzerindeki zararlıları temizler ve doğal bir süreçle çayın daha kaliteli olmasına katkıda bulunur 4.
- Geleneksel işleme yöntemleri 1. Çay yapraklarının işlenmesi sırasında kullanılan geleneksel teknikler, çayın lezzetini ve kalitesini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: