Türkiye'nin farklı bölgelerine göre öne çıkan yemekler şunlardır: 1. Karadeniz Bölgesi: Mısır ekmeği, hamsi tava, kuymak, Akçaabat köftesi. 2. Ege Bölgesi: Zeytinyağlı enginar, deniz börülcesi, cacık, zeytinyağlı yaprak sarması, keçi tandırı. 3. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Kuzu tandır, ciğer kebabı, içli köfte, lahmacun, Antep baklavası. 4. İç Anadolu Bölgesi: Etli yemekler, bulgur pilavı, mantı, börek, Ankara döneri, çubuk turşusu. 5. Akdeniz Bölgesi: Testi kebabı, hibeş, portakal reçeli, Adana kebabı, beyran çorbası. 6. Doğu Anadolu Bölgesi: Cağ kebabı, tirit, piti, Van kahvaltısı, helise.