Buradasın
Bölgelerine göre yemekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin farklı bölgelerine göre öne çıkan yemekler şunlardır:
- Karadeniz Bölgesi: Mısır ekmeği, hamsi tava, kuymak, Akçaabat köftesi 12.
- Ege Bölgesi: Zeytinyağlı enginar, deniz börülcesi, cacık, zeytinyağlı yaprak sarması, keçi tandırı 13.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Kuzu tandır, ciğer kebabı, içli köfte, lahmacun, Antep baklavası 12.
- İç Anadolu Bölgesi: Etli yemekler, bulgur pilavı, mantı, börek, Ankara döneri, çubuk turşusu 13.
- Akdeniz Bölgesi: Testi kebabı, hibeş, portakal reçeli, Adana kebabı, beyran çorbası 23.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Cağ kebabı, tirit, piti, Van kahvaltısı, helise 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: