Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin farklı bölgelerinin kendine özgü yemekleri şunlardır:
- Ege Bölgesi: Zeytinyağlı enginar, otlu piyaz, kabak mücveri, zeytinyağlı dolma, çoban salata 12.
- Karadeniz Bölgesi: Hamsi tava, mısır ekmeği, kalkan balığı, kuymak, lahana sarması 13.
- İç Anadolu Bölgesi: Testi kebabı, ıspanaklı gözleme, etli nohut yemeği, tarator, cacık 12.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Adana kebabı, lahmacun, künefe, beyran çorbası, içli köfte 23.
- Akdeniz Bölgesi: Tantuni, kısır, cezerye, humus, acılı ezme 23.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Cağ kebabı, kete, Van kahvaltısı, ayran aşı çorbası 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: