Lotus tatlısı yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Lotus Bisküvili Muhallebi Tarifi: - Malzemeler: 1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket Lotus Biscoff bisküvi, 3-4 yemek kaşığı Lotus Biscoff kreması. - Yapılışı: 1. Bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. 2. Muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. 3. Hazırladığınız muhallebiyi hafif soğuması için kenara alın. 4. Lotus kremasını mikrodalga fırında veya benmari usulü hafifçe ısıtarak akışkan hale getirin. 5. Kupların ya da kaselerin altına bir kat muhallebi dökün, üzerine parçalanmış Lotus bisküvilerini serpin, tekrar bir kat muhallebi ekleyin ve üzerine ılık Lotus kremasını gezdirin. 6. En üste bisküvi parçaları veya bir adet Lotus bisküvisi ekleyerek tatlıyı buzdolabında en az 1-2 saat soğumaya bırakın. 2. Lotus Bardak Tatlı Tarifi: - Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 paket krema, 1 paket Lotus bisküvi. - Yapılışı: 1. Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırarak ocakta göz göz olana kadar pişirin. 2. Ocaktan alın ve 1 paket krema ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 3. Lotus bisküvilerini rondodan geçirerek toz haline getirin. 4. Sunum için bardaklara öncelikle bir sıra bisküvi, ardından bir sıra krema olacak şekilde sıralama yapın. 5. 200 ml kremayı çırpma torbasına aktarın ve bardakların üzerine sıkın. 6. Bir yemek kaşığı Lotus kremasını benmari usulü eritip tatlıların üstünü süsleyin. 7. Tatlıları 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.