Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lotus tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket lotus bisküvi 14;
- 30 gr tereyağı 14;
- 250 gr labne peyniri 14;
- 250 gr maskarpone 14;
- 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri 14;
- 300 gr lotus çikolatası 14.
Yapılışı:
- Tereyağını eritip bisküvileri robottan geçirerek karıştırın ve yağlı kağıt serili bir borcam veya kalıba bastırarak yayın 14.
- Labne, maskarpone ve lotus çikolatasını bir kapta karıştırıp 5 dakika çırpın, üzerine pudra şekerini ekleyin ve bisküvili tabanın üzerine yayın 14.
- En son lotus çikolatasını benmari usulü eritip üzerine dökün 14.
- Çekilmiş bisküvi ile süsleyip 4-5 saat dinlendirin, ardından çilek ile servis edebilirsiniz 14.
Alternatif olarak, lotus cheesecake yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 500 gr labne peyniri 2;
- 1 paket krema 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 3 yumurta 2;
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2;
- 1 paket vanilin 2.
Yapılışı:
- Lotus bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın 2.
- Karışımı kelepçeli kalıbın tabanına döküp bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın 2.
- Labne, şeker, krema ve vanilyayı karıştırıp nişasta ekleyin, yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın 2.
- Peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün, kalıbı tezgaha vurarak hava kabarcıklarını çıkarın ve 160°C fırında 50-60 dakika pişirin 2.
- Fırını kapattıktan sonra kapağı aralık bırakarak 15 dakika bekletin, ardından oda sıcaklığında soğutup buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin 2.
- Benmari usulü eritilmiş lotus kremayı üzerine döküp, isteğe bağlı olarak bisküvi kırıntısı serpebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: