Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lotus tatlısı yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Lotus Bisküvili Muhallebi Tarifi:
- Malzemeler: 1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket Lotus Biscoff bisküvi, 3-4 yemek kaşığı Lotus Biscoff kreması 1.
- Yapılışı:
- Bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin 1.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın 1.
- Hazırladığınız muhallebiyi hafif soğuması için kenara alın 1.
- Lotus kremasını mikrodalga fırında veya benmari usulü hafifçe ısıtarak akışkan hale getirin 1.
- Kupların ya da kaselerin altına bir kat muhallebi dökün, üzerine parçalanmış Lotus bisküvilerini serpin, tekrar bir kat muhallebi ekleyin ve üzerine ılık Lotus kremasını gezdirin 1.
- En üste bisküvi parçaları veya bir adet Lotus bisküvisi ekleyerek tatlıyı buzdolabında en az 1-2 saat soğumaya bırakın 1.
- Lotus Bardak Tatlı Tarifi:
- Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 paket krema, 1 paket Lotus bisküvi 2.
- Yapılışı:
- Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırarak ocakta göz göz olana kadar pişirin 2.
- Ocaktan alın ve 1 paket krema ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın 2.
- Lotus bisküvilerini rondodan geçirerek toz haline getirin 2.
- Sunum için bardaklara öncelikle bir sıra bisküvi, ardından bir sıra krema olacak şekilde sıralama yapın 2.
- 200 ml kremayı çırpma torbasına aktarın ve bardakların üzerine sıkın 2.
- Bir yemek kaşığı Lotus kremasını benmari usulü eritip tatlıların üstünü süsleyin 2.
- Tatlıları 2-3 saat buzdolabında dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: