Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - Yarım kg bezelye (haşlanmış) - 1 adet soğan - 2 adet havuç - 2 adet patates - 1 yemek kaşığı salça - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ - Tuz, karabiber Köftesi için: - 250 gr kıyma - 3 yemek kaşığı ince galete unu - Tuz, karabiber, kimyon - 1 adet yumurta - 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: 1. Önce köfteler hazırlanır, köfte malzemeleri iyice yoğurulup misket büyüklüğünde minik köfteler yapılır. 2. 2-3 yemek kaşığı yağ tepsiye dökülüp kızartılır, köfteler piştikten sonra bir kenarda bekletilir. 3. Tencereye yağ konur, yemeklik doğranmış soğan ve köftelerin büyüklüğüne yakın doğranmış havuçlar kavrulmaya başlanır. 4. Soğan yumuşayınca salça ilave edilir, ardından bezelyeler eklenip iki üç dakika daha kavrulur. 5. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir, tuz ve karabiber eklenip 15 dakika pişirilir. 6. 15 dakika sonra köfteler ve yine köftelerin büyüklüğüne yakın küp küp doğranmış patatesler ilave edilir. 7. Çok harlı olmayan ateşte bezelye ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir, piştikten sonra servis edilir.