Buradasın
Köfteci Yusuf köfteli bezelye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Yarım kg bezelye (haşlanmış) 1
- 1 adet soğan 13
- 2 adet havuç 13
- 2 adet patates 13
- 1 yemek kaşığı salça 13
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- Tuz, karabiber 1
Köftesi için:
- 250 gr kıyma 1
- 3 yemek kaşığı ince galete unu 1
- Tuz, karabiber, kimyon 1
- 1 adet yumurta 1
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1
Yapılışı:
- Önce köfteler hazırlanır, köfte malzemeleri iyice yoğurulup misket büyüklüğünde minik köfteler yapılır 1.
- 2-3 yemek kaşığı yağ tepsiye dökülüp kızartılır, köfteler piştikten sonra bir kenarda bekletilir 1.
- Tencereye yağ konur, yemeklik doğranmış soğan ve köftelerin büyüklüğüne yakın doğranmış havuçlar kavrulmaya başlanır 1.
- Soğan yumuşayınca salça ilave edilir, ardından bezelyeler eklenip iki üç dakika daha kavrulur 1.
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir, tuz ve karabiber eklenip 15 dakika pişirilir 1.
- 15 dakika sonra köfteler ve yine köftelerin büyüklüğüne yakın küp küp doğranmış patatesler ilave edilir 1.
- Çok harlı olmayan ateşte bezelye ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir, piştikten sonra servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: