Alkali beslenmek için tüketilmesi önerilen bazı gıdalar: Sebzeler: Brokoli, pancar, havuç, lahana, karnabahar, kereviz, pazı, salatalık, patlıcan, soğan, mantar, biber, turp, bezelye, yeşil fasulye, sarımsak, kabak, domates. Meyveler: Kayısı, elma, kuru üzüm, kuru incir, muz, Hindistan cevizi, limon, armut, ananas, çilek. Protein kaynakları: Badem, darı, soya peyniri, kestane. Diğer gıdalar: Arı poleni, pekmez, maden suyu, elma sirkesi. Tüketimi sınırlandırılması gereken asidik gıdalar: Kırmızı et, kümes hayvanları, balık türleri, süt ve yoğurt, yumurta, tahıllar, işlenmiş ve paketli gıdalar, konserve ürünler, yüksek protein içerikli gıdalar, şekerli ve gazlı içecekler. Alkali beslenme modeli, uzman bir doktor veya diyetisyen eşliğinde yapılmalıdır.