Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rafinasyondan geçen bazı besinler:
- Bitkisel yağlar 134. Rafinasyon, bitkisel yağlara gıda olarak tüketilebilecek bir nitelik kazandırmak için uygulanan arıtma işlemlerinin tümüdür 1. Bu süreçte yapışkan maddelerin ayrılması, nötralizasyon, ağartma, vinterizasyon ve deodorizasyon gibi işlemler yapılır 34.
- Rafine karbonhidratlar 25. Doğada olduğu gibi bulunmayan, işlemden geçirilmiş şeker ve nişastalar rafine karbonhidratlar olarak kabul edilir 25. Örnekler arasında beyaz un, beyaz pirinç, şeker ve mısır şurubu bulunur 25.
Rafine besinler, genellikle daha uzun raf ömrüne sahiptir ancak besin değerleri azalır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: