Turna balığı en güzel şekilde ızgara veya fırında pişirilebilir. İşte her iki yöntem için de tarifler: Izgara Turna Balığı Tarifi: 1. 1 kg turna balığı filetosunu 6 parçaya bölün. 2. Derin olmayan bir kaba yağı, sodayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu koyup karıştırın, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin. 3. Balıkları bu karışımın içine koyup oda ısısında 1 saat bekletin, sonra arka taraflarını çevirin. 4. Balıkları iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. 5. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak servis edin. Fırında Turna Balığı Tarifi: 1. Balığı temizleyip yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin. 2. Büyük boy dikdörtgen cam tepsinin içine beyaz ve kırmızı soğanları piyazlık doğrayın, yeşil soğanın yapraklarını ve domatesleri küçük küçük doğrayın. 3. Tuz ilave edip hepsini iyice karıştırın. 4. Hazırladığınız malzemeyi tepsinin altına yayın, üzerine balıkları dizin ve aralara limon dilimleri yerleştirin. 5. Zeytinyağı gezdirip 200 derece ısıya ayarlı fırında pişirin. 6. Balıkların üzeri hafifçe kızarmaya başladığında fırının kapağını açıp, bir kaşık yardımıyla suyundan balıkların üzerine gezdirin. 7. Balıklar kızarınca fırından alıp sıcakken servis edin.