Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırının sıcaklığı ve tekir balıklarının büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir.
Malzemeler:
- 1 kg tekir balığı 15;
- zeytinyağı 15;
- yeteri kadar mısır unu 15;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet limon 1;
- 10 dal taze soğan 15;
- tuz 15.
Yapılışı:
- Mısır unu ve tuzu karıştırıp balıkları una bulayın, fazla unu silkeleyin 15.
- Balıkları ayçiçeği yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin, yanına dilimlenmiş domates ve limon ekleyin 15.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin 15.
- Temizlenmiş ve kurutulmuş taze soğanları zeytinyağı ile yağlayıp sıcak ızgarada pişirin 15.
- Balıkları servis tabağına alıp ızgara soğan ve dilimlenmiş limonla birlikte servis yapın 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: