Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Menekşe (izmarit) balığı şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Fırında pişirme: Balıklar temizlenip tuzlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir, üzerine halka şeklinde doğranmış soğan, limon ve havuç konur, zeytinyağı gezdirilir ve 200 derece fırında pişirilir 12.
- Tavada pişirme: Balık, marine edildikten sonra tavada her iki tarafı da yaklaşık 3-4 dakika pişirilir 45.
- Izgara: Menekşe balığı, ızgarada pişirildiğinde dışı çıtır, içi yumuşak bir dokuya sahip olur 3.
- Kızartma: Un veya mısır unu ile kaplanarak kızartıldığında çıtır bir dış yüzeye sahip olur 3.
- Haşlama: Limon ve baharatlar eklenerek haşlanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: