Buradasın
Balık mangalda en güzel nasıl pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangalda balığın en güzel şekilde pişmesi için bazı öneriler:
- Balık seçimi: Mangal için mevsiminde yağlı balıklar tercih edilmelidir 2. Bahar aylarında levrek, çipura, somon gibi balıklar kullanılabilir 23.
- Hazırlık: Balıklar temizlendikten sonra, salça, tuz ve biberle marine edilebilir 3. Balıkların üzerine çizik atılması, mangalda daha iyi pişmesini sağlar 3.
- Mangal ateşi: Balık pişirirken mangal ateşi harlı ve alev alev olmamalıdır 2. Kıpkırmızı köz haline gelmiş kömür, balık için idealdir 2.
- Pişirme: Balık, ızgara teline soğuk olarak dizilmelidir 2. Balığın yapışmaması için, ızgaraya zeytinyağı sürülebilir veya balık unlanabilir 24. Balığın her iki tarafı da iyice piştikten sonra çevrilmelidir 4.
- Ekstra malzemeler: Esnek ızgara sepeti veya plancha gibi araçlar, balığın mangaldan düşmesini önleyebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: