• Buradasın

    Van balığı tandırda kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tandırda Van balığı, 15-20 dakika içinde pişer 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balık tandırda nasıl pişirilir?

    Tandırda balık pişirmek için gerekli malzemeler: Van balığı veya inci kefali; tuz; un; su. Hazırlanışı: 1. Balıkların başı kesilmeden karınları temizlenir, tuzlanır ve süzülmeye bırakılır. 2. Un, su ve tuz ile bulamaç hazırlanır. 3. Bulamaca batırılan balıklar kuyruklarından tandıra yapıştırılır. 4. Balıklar kızardıktan sonra yeşil soğan ve ayranla beraber servise sunulur. Alternatif olarak, tandır yerine fırın kullanılabilir. Ayrıca, tandırda levrek tarifi için de aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 2 adet levrek balığı; 4-5 diş sarımsak; 2 adet orta boy domates; 2 adet orta boy kuru soğan; 2 adet limon; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı deniz tuzu; 1 demet maydanoz; 1-2 dal taze defne yaprağı (isteğe bağlı). Balıkları tandır tepsisinde yapraklara sararak köz üzerinde yaklaşık 25-30 dakika pişirilebilir.