Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşak poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 paket yaş maya (veya 1 paket kuru maya) 2;
- 1/4 su bardağı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) 2.
Hazırlanışı:
- Maya aktifleştirme: Yaş maya kullanıyorsanız, 1 su bardağı sütü ılık bir şekilde ısıtın 2. İçine toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın 2. Ardından yaş mayayı ekleyin ve 10-15 dakika kadar bekleyin 2. Maya kabarıp köpürmeye başlayacaktır 2. Kuru maya kullanıyorsanız, doğrudan unla karıştırabilirsiniz 2.
- Hamurun yoğrulması: Bir yoğurma kabında un, tuz ve sıvı yağı karıştırın 2. Ortasını açarak aktifleşmiş mayayı ve yumurtaları ekleyin 2. Ardından ılık sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın 2. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelene kadar yoğurun 2.
- Hamurun dinlendirilmesi: Yoğrulan hamuru üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin 2. Hamur, bu süre zarfında kabararak hacmini artıracaktır 2.
- Poğaçaların şekillendirilmesi: Dinlenen hamuru unlu bir yüzeye alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar koparın 2. Her bir parçayı açarak içine tercih ettiğiniz iç harcı yerleştirin ve kapatın 2. İsterseniz yuvarlak, isterseniz üçgen şekiller verebilirsiniz 2.
- Poğaçaların mayalanması: Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin 2. Üzerini kapatın ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın 2.
- Fırınlama: Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün 2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar altın rengi alana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: