Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşak poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 15;
- 1 su bardağı ılık süt 15;
- 1 su bardağı sıvı yağ 15;
- 2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek) 15;
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya 15;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 15;
- 1 tatlı kaşığı tuz 15;
- 6 su bardağı un 15.
Yapılışı:
- Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın 1.
- Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin 1.
- Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin 1.
- Streç film ile sarın ve üzerini bir bezle örtüp 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin 1.
- Tezgahı unlayın, hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun 1.
- Hamura uzunlamasına şekil verin, yumurtadan büyük parçalara bölün, elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın 1.
- İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın 1.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- 2 adet yumurta sarısını üzerlerine sürün, çörek otu ve susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: