Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkacıda yufka yapımı için aşağıdaki adımlar takip edilir:
- Hamurun Yoğrulması: Un, su, tuz ve gerekirse sıvı yağ kullanılarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğrulur 14.
- Dinlendirme: Hamur, streç filmle sarılarak 30 dakika dinlendirilir 1.
- Bezelere Ayırma: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve bu bezeler de 5-10 dakika dinlendirilir 1.
- Açma: Bezeler, unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla açılır 14.
- Katlama: İlk açılan hamur üzerine sıvı yağ sürülür ve diğer hamur üzerine kapatılır. Bu şekilde açılan hamur, yağlı ara katlar oluşturacak şekilde katlanır 1.
- Pişirme: Bezeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır ve her bir yufka, yağlı bir tavada her iki tarafını da 15 saniye kadar çevirerek pişirilir 1.
- Saklama: Pişen yufkalar, bir bez altında saklanarak kurumaları önlenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: