Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru yufka hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına koyun, tuz ve zeytinyağını ekleyin 1.
- Yavaş yavaş su ekleyerek poğaça hamurundan bir tık daha sert bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru 20 dakika dinlendirin ve tekrar yoğurun 1.
- Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve üstü örtülü şekilde yarım saat dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan mandalinadan biraz daha küçük bezeler alın 1.
- Bolca unladığınız bezeleri bir tepsiye dizin 1.
- Bezeyi açma tezgahına alıp unlayın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın 1. Aralarını bol unlayın 1.
Kuru yufka hamurunun yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: