Buradasın
Ümit Aktaş mercimek ekmeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ümit Aktaş'ın mercimek ekmeği tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı mercimek unu 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, karabiber vb.) 2.
Hazırlanışı:
- Mercimek ununu bir kaba alın, üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın 2.
- Zeytinyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin 2.
- Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın 2.
- Hamur kıvamına gelene kadar su eklemeye devam edin 2.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin 2.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirip istediğiniz şekli verin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
Servis önerileri:
- Avokado, domates ve maydanoz ile hazırlanmış bir salata ile sunulabilir 2.
- Humus veya diğer baklagil püreleri ile lezzetlendirilerek atıştırmalık olarak tüketilebilir 2.
- Yemeklerin yanında ekmek olarak servis edilebilir 2.
Mercimek ekmeği yaparken daha fazla besin değeri için hamura çeşitli tohumlar (chia tohumu, keten tohumu vb.) eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: