Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmayan yoğurttan lor yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Yoğurt, suyu ile beraber bir tencereye konur 3. Yoğurdun suyu yoksa biraz su eklenir 3.
- Orta ateşte kaynamaya bırakılır 3.
- Kaynamaya başladığında altı en kısık ayara getirilir ve suyunun çekilmesi beklenir 3.
- Bir tutam tuz ve bir kaşık tereyağı eklenir 3.
- Suyu tamamen çektiğinde yoğurt, peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlar 3.
- Ateşten alınıp tel süzgeç üzerine veya bir kese içine konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir 3.
Ayrıca, ekşimiş yoğurttan lor yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir 5:
Lor peyniri, peynir altı suyu, limon ya da sirke gibi malzemeler kullanılarak da yapılabilir 4.
Peynir yapımı için taze ve doğru koşullarda saklanmış malzemeler kullanılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: