Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmayan yoğurttan lor peyniri değerlendirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Yoğurdu tencereye alın: Buzdolabında kalan yoğurdu, suyu ile birlikte tencereye koyun 34. Eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin 3.
 - Kaynatın: Orta ateşte kaynamaya bırakın 34.
 - Suyunu çektirin: Kaynamaya başladığında altını en kısık ayara getirip suyunu çekmeye başlamasını bekleyin 34.
 - Tuz ve tereyağı ekleyin: İsteğe göre tuz ve tereyağı ekleyin 34.
 - Süzün: Suyunu tamamen çektiğinde, yoğurt peynir kıvamına gelir ve tel süzgeç veya kese içine koyarak suyunun iyice süzülmesini bekleyin 34.
 - Saklayın: Süzülme bittikten sonra loru şekil verip buzdolabında saklayabilirsiniz 34.
 
Ayrıca, lor peyniri cheesecake, salata, kurabiye, poğaça ve böreklerde veya meyvelerin üzerine koyarak da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: