Buradasın
Tulumbayla hamuruna ne kadar yağ konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısı hamuruna ne kadar yağ konulacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, tulumba tatlısı yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı su, 2,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz, 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı limon suyu 15.
- Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu 15.
- Kızartma için: Ayçiçek yağı 12.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğutun 15.
- Su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın, unu ekleyip karıştırın 15.
- Hamuru dinlendirin, ardından yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın 15.
- Limon suyu ve irmiği ekleyip tekrar karıştırın 15.
- Hamuru sıkma torbasına alıp soğuk yağa sıkın ve kızartın 15.
- Kızaran tatlıları soğuk şerbete alıp 2-3 dakika bekletin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: