Buradasın
Tulumbaa tatlısı yağda nasıl kızartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısını yağda kızartmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun Hazırlanması: Derin bir tencereye suyu, sütü, sıvı yağı, toz şekeri ve tuzu ekleyip kaynatın 2. Ardından unu ekleyip karıştırın ve karışım hamur halini alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin 2.
- Hamurun Soğutulması: Hamuru ocaktan alın ve biraz soğuması için bekletin 2. Sonrasında yumurtaları teker teker ekleyip hamuru iyice yoğurun 2.
- Şekil Verme: Hamuru sıkma torbasına veya tulumba tatlısı sıkacağına koyun 2. Sıvı yağın içinde ısınan tulumba tatlısı aparatını kullanarak hamurdan ince uzun şeritler kesin 2.
- Kızartma: Dilimlenen hamurları yağda kızartın 2.
- Şerbetin Hazırlanması: Ayrı bir tencerede suyu ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın 2. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın 2.
- Tatlıların Şerbetlenmesi: Kızaran tatlıları süzüp, ılık şerbete atın 2. Tatlılar şerbeti çekince servis tabağına alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: