Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun kıvamı: Hamur ne çok cıvık ne de çok sert olmalıdır 14. Çok sert olursa sıkma torbasından çıkmaz, çok yumuşak olursa şekli bozulur 1.
- Yumurta ekleme: Yumurtalar hamura teker teker eklenmeli ve her yumurta tamamen karışmadan diğerini eklememelisiniz 15.
- Kızartma yağı: Tatlılar soğuk yağa sıkılmalıdır 14. Yağın daha sonra orta ateşte yavaşça ısıtılması gerekir 1.
- Şerbet: Şerbet önceden hazırlanıp mutlaka soğutulmalıdır 13. Tatlılar kızartıldıktan hemen sonra sıcakken, soğuk şerbetin içine atılmalıdır 13.
- Çıtırlık: Hamura mısır nişastası eklemek, tatlının daha çıtır olmasını sağlar 15.
- Limon suyu: Şerbete bir parça limon suyu eklemek, ferah bir tat oluşturur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: