Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Şerbetin Soğuması: Şerbeti, tatlıyı pişirmeden önce hazırlayıp soğutmak önemlidir 14. Sıcak tatlıyı soğuk şerbetin içine koyarsanız, tatlı yumuşar ve hamurlaşır 1.
- Yumurtaların Eklenmesi: Yumurtaları hamura teker teker ekleyip iyice karıştırmak gerekir 14.
- Nişasta Kullanımı: Hamura mısır nişastası eklemek, tatlıya çıtırlık kazandırır 12.
- Yağın Sıcaklığı: Tatlıyı pişirmek için yağın soğuk olması ve harlı ateşte kızartılması önerilir 13.
- Pişirme Süresi: Hamurları devamlı karıştırarak pişirmek, kıtır kıtır tulumba tatlıları elde etmenizi sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: