Tulumba tatlısı hamuruna ne kadar yağ konulacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, tulumba tatlısı yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar şu şekildedir: Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı su, 2,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz, 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı limon suyu. Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu. Kızartma için: Ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayıp soğutun. 2. Su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın, unu ekleyip karıştırın. 3. Hamuru dinlendirin, ardından yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın. 4. Limon suyu ve irmiği ekleyip tekrar karıştırın. 5. Hamuru sıkma torbasına alıp soğuk yağa sıkın ve kızartın. 6. Kızaran tatlıları soğuk şerbete alıp 2-3 dakika bekletin.