Tokat çöreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 125 gram margarin ve tereyağı; 2 yumurtanın akı (sarısı yüzüne olacak); Yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 çay bardağı şeker; 1 çay kaşığı toz maya; Yarım çay kaşığı tuz; 2 su bardağı kuru üzüm; 2 su bardağı ceviz. Yapılışı: 1. Nohut mayası için: Nohut ve suyu 1 kg'lık bir kavanozda 3 saat bekletin, ardından rondo ile 20 saniye çırpın. 2. Hamur için: Süt, maya, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştırın. 3. Son aşama: Dinlenen hamura üzüm ve ceviz ekleyin, tekrar yoğurun. Tokat çöreği hamurunun hazırlanmasında farklı tarifler de bulunabilir.