Çörek çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Tahinli çörek 234. Tahin ve şeker ile hazırlanan, sıcak servis edilen bir çörek türüdür 2.
- Cevizli çörek 23. İç harcı ceviz ve tahin ile doldurulan, rulo şeklinde sarılan bir çörek çeşididir 2.
- Zeytinli çörek 2. Çekirdeği çıkartılmış zeytinlerle doldurulan, üzeri susamla zenginleştirilen bir çörek türüdür 2.
- Sütlü çörek 2. Süt ve damla sakızı ile lezzetlendirilen, örgü şeklinde hazırlanan bir çörek çeşididir 2.
- Tarçınlı ve ballı çörek 2. İç harcı tarçın ve şeker ile doldurulan, üzeri bal ve ceviz ile zenginleştirilen tatlı bir çörek türüdür 2.
- Mahlepli çörek 23. Görünümü açmayı andıran, mutlaka denenmesi gereken çörek çeşitlerinden biridir 2.
- Paskalya çöreği 23. Her yıl Nisan ayında kutlanan Paskalya Bayramı'na özel olarak hazırlanan, büyük porsiyonlar halinde sunulan bir çörek türüdür 2.
- Maraş çöreği 3. Kahramanmaraş şehrine ait olan, coğrafi işaret almış bir çörek çeşididir 3.
- Simit 5. Türkiye'ye özgü, susamlı ve halka şeklinde bir çörek türüdür 5.
- Poğaça 5. İç harcı peynir, zeytin veya patates olabilen, yumuşak ve kabarık bir çörek türüdür 5.
Çörek çeşitleri, farklı kültürlerde ve bölgelerde değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: