Tokat çörek hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 büyük su bardağı yoğurt - Yarım su bardağından fazla sıvı yağ - 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) - 1 çorba kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 çorba kaşığı çörekotu - 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz - 1 paket kabartma tozu - 1 paket karbonat - 3-4 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenecek) Yapılışı: 1. Yoğurt, sıvı yağ ve iki yumurtadan birinin tamamını diğerinin ise beyazını bir karıştırma kabına alın. 2. Toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, karbonat, çörekotu ve iri dövülmüş cevizleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. 4. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. 5. Hamuru merdane ile açın ve istediğiniz şekli verin. 6. Şekillendirilmiş hamuru yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 7. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Fırından çıkan çörekleri bir süre dinlendirin ve ardından sıcak veya ılık olarak servis yapın.