Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat çöreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 125 gram margarin ve tereyağı 1;
- 2 yumurtanın akı (sarısı yüzüne olacak) 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 2 çay bardağı şeker 1;
- 1 çay kaşığı toz maya 1;
- Yarım çay kaşığı tuz 1;
- 2 su bardağı kuru üzüm 1;
- 2 su bardağı ceviz 1.
Yapılışı:
- Nohut mayası için: Nohut ve suyu 1 kg'lık bir kavanozda 3 saat bekletin, ardından rondo ile 20 saniye çırpın 1. 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı un ekleyip karıştırın 1. 24 saat fırında mayalanmaya bırakın 1.
- Hamur için: Süt, maya, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştırın 1. Nohut mayası ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun, hamur sert bir kıvam almalıdır 1. Hamuru poşetle örtüp 1 saat dinlendirin 1.
- Son aşama: Dinlenen hamura üzüm ve ceviz ekleyin, tekrar yoğurun 1. Hamuru su bardağı ile kesip tepsiye yerleştirin, 15 dakika tepside mayalandırın 1. Üzerine yumurta sarısı sürüp, desen verin ve 180 derece fırında pişirin 15.
Tokat çöreği hamurunun hazırlanmasında farklı tarifler de bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: