Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat çörek hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 büyük su bardağı yoğurt 1
- Yarım su bardağından fazla sıvı yağ 1
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1
- 1 çorba kaşığı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 2 çorba kaşığı çörekotu 1
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket karbonat 1
- 3-4 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenecek) 1
Yapılışı:
- Yoğurt, sıvı yağ ve iki yumurtadan birinin tamamını diğerinin ise beyazını bir karıştırma kabına alın 1.
- Toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın 1.
- Daha sonra kabartma tozu, karbonat, çörekotu ve iri dövülmüş cevizleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun 1. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesine devam edin 1.
- Hamuru merdane ile açın ve istediğiniz şekli verin 1.
- Şekillendirilmiş hamuru yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1.
- Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan çörekleri bir süre dinlendirin ve ardından sıcak veya ılık olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: