Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırnaklı ve açık pide arasındaki temel farklar şunlardır:
- Şekil: Tırnaklı pide, yaklaşık 20 cm eninde ve 39 cm boyunda oval şekilde düz bir ekmektir 123. Açık pide ise uzun ve oval bir şekle sahiptir 34.
- Pişirme: Tırnaklı pidede hamur halindeyken tırnaklama yapılır, bu işlem yüzey alanını artırarak ekmeğin homojen şekilde pişmesini sağlar 12. Açık pide ise lavaş gibi ince hazırlanır 34.
- Kullanım: Tırnaklı pide, genellikle kebapların altında kullanılır 5. Açık pide ise dürüm olarak sarılan lavaş ekmeğidir ve kebap, çiğ köfte gibi yemeklerle birlikte tüketilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: