Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırnaklı ekmeğin bazı özellikleri:
- Üretim Tekniği: Tırnaklı ekmek, üzerine ince bir bulamaç sürülerek ve parmak uçlarıyla şekillendirilerek yapılır 12. Pişirme işlemi, odunla ısıtılan yaklaşık 350-400 °C sıcaklıktaki taş fırında gerçekleştirilir 1.
- Un Kullanımı: Genellikle ekmeklik buğday unu veya tam buğday unu kullanılır 12. Ekşi hamur kullanılır, ancak gerektiğinde endüstriyel maya da eklenebilir 1.
- Görünüm: Ekmek, elips şeklinde olup, tırnaklı kısımlar ortalama 0,5-0,75 cm kalınlığındadır 1.
- Tüketim: Özellikle Şanlıurfa ve çevresinde yaygın olarak tüketilir 14.
- Çeşitler: Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de kendine özgü şekli, aroması ve lezzetiyle tırnaklı ekmek tüketilir 2. Ayrıca, Antep'te de coğrafi işaretli bir tırnaklı ekmek türü bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: