Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pidenin tırnaklı olması için hamurun üzerine parmak uçlarıyla bütün yüzeye eşit şekilde bastırmak gerekir 24. Bu işlem, "tırnak" adı verilen özel bir şekillendirme tekniğidir 5.
Tırnaklı pide yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamur mayalanırken kullanılan suyun ılık olmasına dikkat edilmeli, çok sıcak veya soğuk su mayanın çalışmasını engelleyebilir 2.
- Hamur yoğurulduktan sonra üzeri nemli bir bezle örtülmeli ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılmalıdır 2.
- Hamur, merdaneyle açılırken çok ince olmamasına özen gösterilmelidir 2. Hamurun kalınlığı yaklaşık 1 cm olmalıdır 2.
- Fırının önceden 220-250 dereceye ısıtılması önerilir 5.
Klasik tırnaklı pide tarifi için gerekli malzemeler:
- 6 su bardağı un 2;
- 1 paket kuru maya 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 su bardağına yakın ılık su 2;
- Tuz 2.
Hazırlanışı:
- Unu derin bir kaba eleyip ortasında havuz açın 2.
- Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp kaba ekleyin 2.
- Mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırıp kaba yağ ve tuzu ekleyin 2.
- Pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurup, üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamuru dörde bölün, her parçayı merdaneyle biraz açın 2.
- Üzerine parmak uçlarınızla bütün yüzeye eşit şekilde bastırarak tırnaklı pide şekli verin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: