Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel kadayıfın püf noktaları şunlardır:
- Kadayıfın tazeliği: İnce ve taze tel kadayıf kullanılmalıdır 13.
- Yağ seçimi: Tereyağı veya sade yağ, kadayıfın lezzetini artırır ve çıtır olmasını sağlar 3.
- Şerbetin soğuk olması: Şerbetin soğuk, kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar 24.
- Pişirme süresi: Fırında pişirme süresi, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir; kadayıfların rengi altın sarısı olduğunda pişmiş demektir 2.
- Kadayıfın sıkıştırılması: Katmanları tepsiye yerleştirirken iyice bastırmak, tatlının düzgün pişmesini ve dağılmamasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: