Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Şerbet soğuk olmalı: Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekir; aksi takdirde kadayıf hamurlaşabilir 123.
- Kadayıf tel tel açılmalı: Kadayıf, birbirine yapışmaması ve tel tel ayrılması için keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilmeli ve iyice açılmalıdır 12.
- Ceviz iri olmalı: Tatlının arasına serpiştirilen ceviz veya fındık çok öğütülmemeli, hafif dişe gelecek büyüklükte minik parçalı olmalıdır 1.
- Sıkıştırma işlemi: Kadayıf ve cevizlerin üzerine bir tepsi yardımıyla iyice bastırılmalıdır; bu işlem denge sağlar 3.
- Fırın sıcaklığı: Tatlı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: