Tel kadayıf hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 1 su bardağı su; yarım su bardağı mısır nişastası; yarım su bardağı sıvı yağ; bir fiske tuz. Hazırlanışı: 1. Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede karıştırın. 2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin. 3. 5 dakika dinlendirin. 4. Hamuru sıkma torbasına alın, köşesini ince kesin. 5. Tavayı kızdırın. 6. Hamuru sarmal şekilde tavaya sıkın. 7. 30 saniye pişirdikten sonra tahta çubukla tavadan alın. 8. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin. 9. Üzerini bezle örtüp soğumaya bırakın. Tel kadayıf hamuru ile cevizli kadayıf veya kadayıf sarma gibi tatlılar yapılabilir.