Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve çöven suyu, tahin helvası üretiminde şu şekilde karıştırılır:
- Şeker ve su karışımı, 100–125 °C'de kaynatılarak şeker eritilir 13.
- Kaynamanın sonuna doğru, karışıma kesilmesi için sitrik asit eklenir 13.
- Kaynama işleminden sonra karışım, 90 °C'ye kadar çırpılarak soğutulur 1.
- 1,5–2 litre çöven suyu ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir 13.
- Karışım, istenilen kıvama gelinceye kadar bu işleme devam edilir 1.
- Koyulaşmaya başlayıp renk beyazlaştıktan sonra sıcaklık 80 °C'ye düşer ve ağda kıvamına gelince yoğurma kazanına alınır 13.
- 1:1 oranında önce tahin (10–15 °C'de) sonra beyaz, mat ağda dökülür ve bu karışıma emülgatör eklenir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: