Buradasın
Çöven suyu ile tahin helvası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöven suyu ile tahin helvası yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Şeker ve Su Karışımı: Toz şeker, su ve limon tuzu bir kazana alınıp kaynatılır 1. Kaynama başladığında içine çöven suyu ve vanilya eklenir 1.
- Tahin İlavesi: Karışım beyazlaşınca tahin ile karıştırılır 1.
- Kürekleme: Helva, kürekle tel tel açılarak yuvarlanır ve helva haline getirilir 1.
- Çeşniler: İsteğe göre Antep fıstığı, kakao gibi çeşniler eklenir 12.
- Yoğurma ve Ambalajlama: Helva yoğrularak kalıplanır, soğutulur, dinlendirilir ve ambalajlandıktan sonra tüketiciye sunulur 2.
Not: Helva yapımında kullanılan çöven suyu, çöven bitkisinin kök ve rizomlarının kaynatılarak elde edilen bir ekstrakttır ve ağartıcı katkı maddesi olarak kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: