Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün kaymağından kaymak yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Sütü Kaynatın: Günlük sütü kaynatın ve ılımaya bırakın 24.
- Krema ve Nişasta Ekleyin: Ilımış sütün içine 3 paket sıvı krema ve 4 yemek kaşığı nişasta ekleyin, iyice çırpın 24.
- Tekrar Ocağa Alın: Karışımı tekrar ocağa alın ve kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın 24.
- Soğutun ve Buzdolabına Koyun: Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın, sütü borcama veya seramik kaba aktarın ve üzerini streç filmle örtün 14. Süt tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın 24.
- Dinlendirin: En az 2 saat buzdolabında dinlendirin, daha lezzetli olması için 1 gece bekletebilirsiniz 24.
- Kesip Sarın: Buzdolabında soğuyan kaymağı bıçak yardımıyla kesip rulo şeklinde sarın 24.
- Saklayın: Hazırladığınız kaymağı hava almayan bir kapta buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: