Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toplama aşamaları:
- Kaynatma: Süt, geniş tabanlı bir tencereye alınıp orta-düşük ateşte hafifçe kaynamaya başlayana kadar ısıtılır 2.
- Dinlendirme: Ocaktan alınan süt, tencerenin kapağı kapatılmadan oda sıcaklığında 4-5 saat dinlendirilir 2. Bu aşama, yüzeydeki yağların (krema tabakasının) toplanmasını sağlar 2.
- Soğukta bekletme: Dinlenmiş süt, buzdolabında 12-24 saat bekletilir 2. Bu süre sonunda yüzeyde kalın bir kaymak tabakası oluşmuş olur 2.
- Toplama: Kaymağı almak için, bir kaşık veya spatula yardımıyla yüzeydeki tabaka dikkatlice toplanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: