Buradasın
Süt mayalanırken nelere dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt mayalarken dikkat edilmesi gerekenler:
- Sütün sıcaklığı: Sütün mayalama sıcaklığı 44-45°C olmalıdır 2. Serçe parmağı ile kontrol edildiğinde, parmağın sütün içinde en az 10 saniye dayanabilmesi gerekir 2.
- Maya miktarı: 3 litre süt için yaklaşık 3 yemek kaşığı (60-70 g) maya kullanılmalıdır 2.
- Mayalama süresi: Ortalama 4-4,5 saat mayalanma süresi yeterlidir 2.
- Çevresel koşullar: Mayalama işlemi sırasında yoğurt, sarsılmadan sabit bir ortamda tutulmalıdır 2.
- Hijyen: Tüm ekipman ve malzemeler temiz olmalıdır 5.
- Depolama sıcaklığı: Mayalanan yoğurt, +4°C'de buzdolabında saklanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: