Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Stok balığı, tercih edilme sebepleri arasında şunlar sayılabilir:
- Kolay bulunabilirlik: Tüketici açısından stok balığı, genellikle düzenli olarak bulunabilir 3.
- Uygun fiyat: Genellikle daha uygun fiyatlıdır 3.
- Besin değeri: Protein, vitamin ve mineral açısından zengin bir kaynaktır 1. Özellikle kemik sağlığı, beyin fonksiyonu ve kalp sağlığı için gerekli olan D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve kalsiyum açısından zengindir 1.
- Uzun raf ömrü: Serin ve kuru bir ortamda, kalitesini kaybetmeden bir yıla kadar saklanabilir 1.
Ancak, doğal balıklara göre besin değerleri ve lezzet açısından farklılıklar olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: