Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık stoklama işlemi iki farklı bağlamda değerlendirilebilir:
- Akvaryum balıklarının stoklanması: Bir akvaryumu balıklarla stoklarken, galon başına bir inç kuralı yaygın olarak kullanılır 2. Ancak bu kural, modern filtrasyon sistemleri, bitki örtüsü ve balık türü gibi faktörleri dikkate almaz 2. Balıkların büyüme potansiyeli ve türü göz önünde bulundurularak, gerçek yetişkin boyutları araştırılmalıdır 2.
- Balık stoğu (balık suyu) hazırlanması: Balık stoğu hazırlamak için, balık karkası, havuç, soğan, pırasa, kereviz sapı, defne yaprağı ve karabiber gibi malzemeler kullanılır 15. Tüm sebzeler iri parçalar halinde doğranıp zeytinyağında terletildikten sonra, 2 litre içme suyu eklenerek ağır ağır pişirilir 15. Su yüzüne çıkan köpüklü tortu sürekli tahliye edilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: