Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık stoklama işlemi iki farklı bağlamda değerlendirilebilir:
- Yemeklerde kullanmak için balık stoku hazırlama: Bu işlem için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır 12:
- Malzemeler: Balık karkası (kılçık ve baş), havuç, soğan, pırasa, kereviz sapı, defne yaprağı, karabiber, sarımsak, maydanoz sapı ve 2 litre su 12.
- Yapılışı:
- Tüm sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın ve tencerede az zeytinyağında 1 dakika terletin 12.
- Ayrı bir kapta musluk suyunu kaynatın ve balık karkasını bu suya "blanch" işlemi için batırıp çıkarın (yaklaşık 15-20 saniye) 12.
- Sebzeleri terlettiğiniz tencereye 2 litre içme suyunu ekleyin ve yüksek ateşte kaynatın, ardından altı kısarak balık kemiklerini içine ekleyin 12.
- Stok ağır ağır pişecek ve suyundan küçük küçük kabarcıklar çıkacak, bu şekilde yaklaşık 1,5 saat pişirin 12.
- Su yüzüne çıkan köpüklü tortuyu sürekli tahliye edin 12.
- Balık suyu berrak ve şeffaf olmalı, bir süzgeç ve pamuklu bir saç bonesi kullanarak sıvısını süzerek soğutun 12.
- Balıkları uzun süreli saklama: Balıkları buzlukta saklamak için şu adımları izleyin 4:
- Balıkları güzelce temizleyin ve tuzlayın 4.
- Bir seferde kullanacağınız miktarda porsiyonlara ayırın ve üzerine tarih yazın 4.
- Balıkları önce buzdolabında bekletin, yaklaşık 1-2 saatin sonunda derin dondurucuya kaldırın 4.
- Dondurucudan çıkardığınız balıkları yeniden dondurucuya koymayın, bu gıda zehirlenmelerine yol açabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: