Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin acısını gidermek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Tuzlu su yöntemi: Zeytinler, üzerini geçecek kadar tuzlu su içinde (1 litre suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu) bekletilir 24. Her gün suyu değiştirilerek 7-10 gün boyunca bu işlem tekrarlanır 4.
- Limonlu su yöntemi: Zeytinler, 1 litre suya 1-2 limonun suyu eklenerek hazırlanan karışım içinde birkaç gün bekletilir ve gerektiğinde su değiştirilir 4.
- Sirkeli su yöntemi: Zeytinler, 1 litre suya yarım çay bardağı sirke eklenerek hazırlanan karışım içinde 3-5 gün bekletilir 4.
- Kumlama (tuzlama) yöntemi: Zeytinler geniş bir tepsiye konulup üzerlerine kaya tuzu serpilir ve arada bir karıştırılarak 10-15 gün bekletilir 4.
Bu yöntemler, zeytinin türüne, olgunluğuna ve kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: