Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytin, doğal yapısı gereği acı bir tada sahiptir 24. Bu acılık, zeytinin olgunlaşma süreci ve türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir 1.
Zeytinin acısını gidermek için bazı yöntemler:
- Tuzlu su yöntemi 15. Zeytinler, üzerini geçecek kadar tuzlu su içinde bekletilir 5. Her gün suyu değiştirilerek 7-10 gün boyunca bu işlem tekrarlanır 5.
- Sirkeli su yöntemi 5. Zeytinler, 1 litre suya yarım çay bardağı sirke eklenerek hazırlanan karışımda 3-5 gün bekletilir 5.
- Limonlu su yöntemi 5. Zeytinler, 1 litre suya 1-2 limonun suyu eklenerek hazırlanan karışımda birkaç gün bekletilir 5.
- Kumlama (tuzlama) yöntemi 5. Zeytinler, kaya tuzu serpilmiş geniş bir tepside 10-15 gün bekletilir 5.
Zeytinin türüne, olgunluğuna ve kişisel damak zevkine göre farklı yöntemler de kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: