Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 çay bardağı ılık su 1;
- 2 çay bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 2 adet yumurta akı 1;
- 8 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpın 1.
- Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin ve yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru un serpili tezgaha alın ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alın 1.
- Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurun üzerini açın, elle havasını alarak tezgaha alın 1.
- Ardından hamura dilediğiniz şekli vererek poğaçaları hazırlayın 1.
Ayrıca, mayasız poğaça tarifi de mevcuttur 2:
- Geniş bir karıştırma kabında yoğurt, 1 tam yumurta ve 1 yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu bir araya getirin 2.
- Malzemeleri karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin 2.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 2.
- Her bir parçayı elinizle hafifçe bastırarak açın ve ortasına iç harcı yerleştirin 2.
- Hamurun kenarlarını ortada birleştirip kapatın ve birleşme yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 2.
- Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın sarısı rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: