Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 çay bardağı ılık su (250 ml) 1;
- 2 çay bardağı ılık süt (250 ml) 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml) 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 2 adet yumurta akı 1;
- 8 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alıp güzelce çırpın 1.
- Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin, yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve son kez yoğurduktan sonra tekrar yoğurma kabına koyun 1.
- Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin 2.
- Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün 2.
- 10-15 dakika beklettikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: